top of page

VOOR SCHOLEN

SCHOOLVOORSTELLINGEN EN WORKSHOPS

Woest Oost produceert jaarlijks minimaal één grote theatervoorstelling. Deze wordt getoond aan publiek in verschillende vrije voorstellingen én aan scholen in de schoolvoorstellingen. Voor de voorstelling kunnen wij ook nog een workshop verzorgen.

We streven ernaar om de jongeren met humor actief aan te spreken op hoofd, hart en handen. Om deze beleving zo optimaal mogelijk te maken hebben wij een workshop ontwikkelt die zich voor de voorstelling afspeelt en kunnen we afsluiten met een kort nagesprek. Met deze drie onderdelen worden de leerlingen actief, receptief en reflectief betrokken bij de inhoud van de voorstelling.

Ook in 2024 speelt Woest Oost haar voorstellingen voor scholen. Meer informatie over de inhoud en vorm van de voorstelling volgt binnenkort. Beschikbare data worden hieronder weergegeven:

18 november 2024: 10.00 & 14.00 uur

19 november 2024: 10.00 & 14.00 uur

20 november 2024: 10.00 & 14.00 uur

21 november 2024: 10.00 & 14.00 uur

De tijd is een benadering, kan worden aangepast aan lesuren

 

Meer informatie over workshop, nagesprek, praktische info en kosten vind je hieronder.

 

Woest Oost - De Overlevende-6_edited.jpg
Workshop

We laten de leerlingen kennis maken met de thematiek door zelf scènes uit de voorstelling te spelen. De verbinding met het onderwerp wordt op deze manier vergroot en de anonimiteit van de leerlingen verkleint. Daarnaast zien de leerlingen beter hoe de voorstelling is gemaakt en begrijpen het verloop van de voorstelling. Dit vergroot van impact van de uiteindelijke voorstelling.

Woest Oost - De Overlevende-68_edited.jpg
NAGESPREK

Iedere voorstelling kan worden afgesloten met een nagesprek met leerlingen, spelers en makers. Leerlingen leren hun ervaringen te delen en ontdekken door de verschillende belevenissen nieuwe perspectieven. Het nagesprek is een kans om de thematiek te laten landen en te verwerken.

Woest Oost - De Overlevende-10_edited.jpg
PRAKTISCH & KOSTEN
  • Alle middelbare scholen en het hoger beroepsonderwijs zijn welkom, aan sommige voorstelling is een leeftijdsgrens gebonden. 

  • Voorstellingen worden gespeeld voor 3 klassen tegelijk, minimaal 80 leerlingen.

  • We spelen doorgaans op een eigen locatie, dat is altijd in de Gemeente Zutphen. Leerlingen/scholen zorgen voor (eigen) vervoer.

De kosten: 

Schoolvoorstelling > €10,- per leerling  

Workshop > €10,- per leerling, minimaal 30 

Betaling gaat via CJP of per factuur. 

bottom of page