top of page
Woest Oost - Warnsveld_-25-LR.jpg

OVER 
WOEST OOST

DE THEATERGROEP VOOR IEDEREEN DIE THEATER WIL MAKEN

Theatergroep WOEST OOST is een broeikas voor het meest zinderende theater talent van het oosten. WOEST OOST is een unieke trainings -en productie werkplaats voor jonge acteurs tussen de 12-30 jaar en heeft Zutphen als vaste standplaats. WOEST OOST, onder artistieke leiding van Irene Kriek, geeft jonge acteurs de mogelijkheid hun acteerwerk te optimaliseren door middel van ervaring op te doen door voorstellingen te maken en door te werken met verschillende disciplines en gerenommeerde mensen uit het vak.

De acteurs die deel uit maken van WOEST OOST krijgen intensieve fysieke training, stem, zang en dans als de productie daarom vraagt en ze werken aan verschillende voorstellingen door het jaar heen. Voor elke voorstelling worden audities gehouden. Naar aanleiding daarvan wordt gekeken of je deel kan uitmaken van de nieuwe productie van WOEST OOST.

WOEST OOST is opgericht door Irene Kriek. Met meer dan 20 jaar ervaring is zij de artistiek leider van de theatergroep.

IRENE KRIEK

ARTISTIEK LEIDER

WOEST OOST is in 2018 opgericht door Irene Kriek. Zij geeft jonge acteurs de mogelijkheid hun acteerwerk te optimaliseren door middel van ervaring op te doen door voorstellingen te maken en door te werken met verschillende disciplines en gerenommeerde mensen uit het vak.

Irene studeerde af aan de Amsterdamse Hoge School voor de Kunsten te Amsterdam in 1999 en ontving voor haar eindexamenvoorstelling de Aanmoedigingsprijs van het Prins Bernhard Fonds.

Ze werkte een aantal jaren bij Toneelgroep Amsterdam en deed daar de jongerenproducties en bracht daarna eigen producties uit die onder andere speelden in de Melkweg. Nadat ze vier jaar theater heeft gemaakt in Nieuw Zeeland is ze sinds 2012 terug op Hollandse bodem en werkte ze als vaste theater maker bij The Young Ones in Zwolle. 

Wil je Irene iets vragen? 

irene@woestoost.nl

Irene Kriek.jpeg
HET TEAM
ONZE PROFESSIONALS
eva.JPG
EVA 
AGTERBERG
Sassan-Saghar-Yaghmai_dox-KVDE-3306liggend_edited.jpg
SASSAN SAGHAR YAGHMAI

Danser / Choreograaf

Werkplaats Dans & Choreografie

Choreograaf voorstellingen

jeroen kriek.jpeg
JEROEN
KRIEK

Regisseur / Auteur

Gastregisseur

Noa Pylyser.jpeg
NOA
PYLYSER

ACTRICE / THEATERMAKER

Regisseur WOEST OOST JONG 

NIET ZONDER JULLIE
bottom of page