top of page

ma 18 dec

|

ArtEZ Arnhem

Alnaazihin @ ArtEZ

Deze kleurrijke voorstelling zet het verhaal van Zilan op een indringende en humoristische wijze tegen het licht van het heden. Wat speelt er, wat gebeurd er in het niemandsland tussen thuis en thuiskomen. Alnaazihin speelt nog één laatste keer bij ArtEZ Arnhem!

Alnaazihin @ ArtEZ
Alnaazihin @ ArtEZ

DATUM & LOCATIE

18 dec 2023, 19:00 – 20:30

ArtEZ Arnhem

INFORMATIE

Over de voorstelling

Een hartverscheurend verhaal over totale ontheemding en jezelf weer terugvinden.

Alnaazihin (De Ontheemden) vertelt het verhaal van Zilan, een Koerdisch-Syrische kunstenares die na de uitbraak van de oorlog in Syrie vlucht met haar geliefde, Najib.  Zilan en Najib nemen mee wat voor de ander het meest dierbaar is. Zilan neemt de gedichten van Najib mee en hij pakt één van de schilderijen van Zilan in. Hun reis gaat via Turkije, Libië , Griekenland en uiteindelijk bereiken ze Nederland.

Deze kleurrijke voorstelling laat op indringende en humoristische wijze het niemandsland zien tussen thuis en thuiskomen. Het verhaal van Zilan wordt doorsneden met fragmenten van de actualiteit van alledag, het steeds harder wordende grensbeleid en pushbacks. Een hartverscheurend verhaal over totale ontheemding en jezelf weer terugvinden.

Na de voorstelling gaat het publiek samen met de spelers aan tafel om te genieten van Syrische hapjes en een drankje.

De voorstelling is geschikt vanaf 15 jaar of ouder.

Triggerwarning: de voorstelling bevat scenes over zelfdoding en seksueel grensoverschrijdend gedrag.

Alnaazahin is een remake van de succesvolle voorstelling De Overlevende (2022). Heb je die voorstelling al gezien, opnieuw komen kijken is 100% de moeite waard!

Concept, tekst en regie: Irene Kriek  / Regie-assistent: Luna Heezen / Choreografie: Sassan Saghar Yaghmai / Spel: Mohamad Alabd, Dora van Driel, Maas Elshof, Lente de Haan, Rosa de Haan, Hidde Hamming, Lot Souverijn, Kiana Tavagaryyazdi, Aimee Zadelhof / Decorbeeld en schilderingen: Nouran Breem / Muziek: Rojin Hasan / Video:  Stijn Bolhuis / Techniek: Ian Soldaat

Woest Oost speelde de voorstelling Alnaazihin al in verschillende theaters in Nederland. Op 18 December 2023 spelen we de voorstelling nog één keer bij ArtEZ Academie Theater en Dans in Arnhem. De voorstelling is besloten en wordt bezocht door leerlingen van verschillende opleiding. 

DEEL OP SOCIAL MEDIA!

bottom of page