top of page

zo 21 apr

|

Zutphen

Benefietmiddag

Op zondag 21 april organiseert Woest Oost in samenwerking met Theater Hanzehof een benefietmiddag in Zutphen om geld op te halen voor theatermakers Ayam Al Masrah die momenteel in Rafah, Khan Younis en Deir el Balah (Gaza) werken met kinderen in deze oorlogsgebieden.

Benefietmiddag
Benefietmiddag

DATUM & LOCATIE

21 apr 2024, 15:00 – 19:00

Zutphen, Coehoornsingel 1, 7201 AA Zutphen, Nederland

INFORMATIE

Op zondag 21 april organiseert Woest Oost in samenwerking met Theater Hanzehof een benefietmiddag in Zutphen om geld op te halen voor de theatermakers van Ayyam Al Masrah / Theatre Day Productions die momenteel in Rafah, Khan Younis en Deir el Balah (Gaza) werken met kinderen in deze oorlogsgebieden. Midden in de chaos zijn zij aan het werk met kinderen; in de overvolle scholen, in de opvangkampen en op straat. Zij geven hen de kans verhalen te vertellen, via spelopdrachten emoties en gebeurtenissen te delen en hen aan elkaar te verbinden. Ze creëren een plek waar verdriet, verlies en angst wordt gedeeld. Waar gespeeld wordt als woorden tekortschieten. Waar gelachen wordt, kinderen ontspannen en zich even herinneren hoe het is om kind te zijn.

Wij begrijpen als geen ander hoe belangrijk hun werk is voor kinderen. Juist nu. Omdat wij de missie en het werk van Ayyam Al Masrah willen steunen zodat zij hun helende werk voort kunnen zetten en workshops kunnen blijven geven, organiseren wij, als onderdeel van een veelvoud van acties in de gehele breedte van de Nederlandse podiumkunsten, op zondag 21 april een middag waarop we monologen van jonge theatermakers uit Gaza en muziek brengen. Iedereen is welkom om te komen en te doneren wat je kunt missen!

De Gaza-monologen zijn getuigenissen die in 2010, na de eerste oorlog in de Gazastrook, zijn geschreven door jongeren uit het ASHTAR Theater in Palestina. Deze monologen zijn vandaag de dag nog altijd relevant. Ze vertellen de verhalen van verschrikkingen, hoop en veerkracht van de inwoners van Gaza aan de wereld. Meer informatie over de Gaza-monologen is te vinden op www.ashtar-theatre.org

De middag:

Zondag 21 april

Leeftijd: vanaf 15 jaar

Locatie: Theater Hanzehof

Inloop: 15.00 uur

Start: 15:30 uur (kom op tijd, om 15:30 gaat de deur dicht)

Programma:

Storytelling by Yahya Natoor

Monologen voorgedragen door jonge spelers van Woest Oost

Actuele tekst door makers van Woest Oost

Na het programma is er van 17:00 tot 18:00 uur muziek en hapjes van Jacklin Arraf. De opbrengst hiervan wordt ook gedoneerd.

Je doneert aan Theatre Days Productions (www.theatreday.org). We hebben de garantie dat elke cent die gedoneerd wordt bij de makers komt en dus bij de kinderen van Gaza. Doneren kan via de QR-code tijdens de benefietmiddag of door contant geld in de aanwezige pot te doen.

Kom je ook? Iedereen is welkom, doneer wat je kunt missen. Aanmelden is niet nodig. 

DEEL OP SOCIAL MEDIA!

bottom of page