top of page

ma 01 jul

|

Zutphen

FREE HERI HERI FOR ALL

Op zondag 1 juli vieren we in heel Nederland Keti Koti, de afschaffing van de slavernij. Dit doen we in Zutphen bij Wijkcentrum Waterkracht met FREE HERI HERI FOR ALL.

FREE HERI HERI FOR ALL
FREE HERI HERI FOR ALL

DATUM & LOCATIE

01 jul 2024, 17:30 – 20:00

Zutphen, Ruys de Beerenbrouckstraat 106, 7204 MN Zutphen, Nederland

INFORMATIE

Op zondag 1 juli vieren we in heel Nederland Keti Koti, de afschaffing van de slavernij. Dit doen we in Zutphen bij Wijkcentrum Waterkracht met FREE HERI HERI FOR ALL

Woest Oost en Gemeente Zutphen nodigen de inwoners van Zutphen uit om dit samen te vieren en samen een gratis Heri Heri maaltijd te eten! Eet de maaltijd samen met andere Zutphenaren op het tijdelijk gecreëerde terras voor Wijkcentrum Waterkracht! Bij slecht weer verplaatsen we naar binnen. 

De Heri Heri maaltijden zijn gemaakt door studenten en vrijwilligers uit Zutphen, onder leiding van kok Marvin Hendriks, in de keuken van ROC Deventer.

Datum: 1 juli 2024

Tijd:  De maaltijden worden van 17.00 tot 20.00 uur uitgedeeld , maar OP = OP!

Locatie: Op het plein voor Wijkcentrum Waterkracht, Ruys de Beerenbrouckstraat 106, Zutphen

Free Heri Heri For All 

“Voor ons gaat GRATIS HERI HERI over het leggen van verbindingen en het mobiliseren van gemeenschappen om nationale bekendheid te geven aan de herdenking van 1 juli 1863. Het is een beweging voor het volk door het volk”. Kip Republic (oprichter Free Heri Heri For All)

Vandaag de dag beschouwd als een delicatesse, is Heri Heri een maaltijd die bekend staat als een gangbaar gerecht dat door veel van onze tot slaaf gemaakte voorouders op plantages over de hele wereld werd bereid tijdens de trans-Atlantische slavenhandel. We vieren de afschaffing van de slavernij door het Nederlandse Koninkrijk, Free Heri Heri is gecreëerd om aandacht te vragen voor deze historische dag, onze gedeelde geschiedenis en de effecten ervan die nog steeds voelbaar zijn.

Ook nu nog zijn er nog velen in onze samenleving die bepaalde delen van de Nederlandse koloniale geschiedenis niet kennen, niet op de hoogte zijn van deze herdenkingsdag en verder de effecten die deze geschiedenis heeft op onze huidige samenleving. Met het gratis Heri Heri-boekje dat bij elke maaltijd wordt uitgedeeld, geven we iedereen de kans om meer te weten te komen over de maaltijd, de historische context en de betekenis en het belang van deze herdenking. Je eet, je leert!

Keti Koti Zutphen

Free Heri Heri For All in Zutphen is onderdeel van een weekend lang Keti Koti Zutphen met op 30 juni de officiele Keti Koti herdenking en op 30 juni en 1 juli de voorstelling Antraciet door Woest Oost. Het hele programma vind je in de agenda.  

DEEL OP SOCIAL MEDIA!

bottom of page