top of page

za 01 jul

|

Zutphen

Keti Koti Viering met FREE HERI HERI FOR ALL

Op zaterdag 1 juli vieren we in heel Nederland Keti Koti, de afschaffing van de slavernij. Dit doen we in Zutphen op de Schupstoel (bij de H&M) met FREE HERI HERI FOR ALL. Woest Oost verzorgt dit jaar i.s.m. Kip Republic en Gemeente Zutphen een gratis Heri Heri maaltijd voor de inwoners van Zutphen.

Keti Koti Viering met FREE HERI HERI FOR ALL
Keti Koti Viering met FREE HERI HERI FOR ALL

DATUM & LOCATIE

01 jul 2023, 17:00 – 19:00

Zutphen, Schupstoel, 7201 LG Zutphen, Nederland

INFORMATIE

Viering Keti Koti met “Free Heri Heri for all”

Op zaterdag 1 juli vieren we in heel Nederland Keti Koti, de afschaffing van de slavernij. Dit doen we in Zutphen op de Schupstoel (bij de H&M) met FREE HERI HERI FOR ALL. Woest Oost verzorgd dit jaar i.s.m. Kip Republic en Gemeente Zutphen een gratis Heri Heri maaltijd voor de inwoners van Zutphen.

“Voor ons gaat GRATIS HERI HERI over het leggen van verbindingen en het mobiliseren van gemeenschappen om nationale bekendheid te geven aan de herdenking van 1 juli 1863. Het is een beweging voor het volk door het volk”. Kip Republic

Vandaag de dag beschouwd als een delicatesse, is Heri Heri een maaltijd die bekend staat als een gangbaar gerecht dat door veel van onze tot slaaf gemaakte voorouders op plantages over de hele wereld werd bereid tijdens de trans-Atlantische slavenhandel. We vieren de afschaffing van de slavernij door het Nederlandse Koninkrijk, Free Heri Heri is gecreëerd om aandacht te vragen voor deze historische dag, onze gedeelde geschiedenis en de effecten ervan die nog steeds voelbaar zijn.

Ook nu nog zijn er nog velen in onze samenleving die bepaalde delen van de Nederlandse koloniale geschiedenis niet kennen, niet op de hoogte zijn van deze herdenkingsdag en verder de effecten die deze geschiedenis heeft op onze huidige samenleving. Met het gratis Heri Heri-boekje dat bij elke maaltijd wordt uitgedeeld, geven we iedereen de kans om meer te weten te komen over de maaltijd, de historische context en de betekenis en het belang van deze herdenking. Je eet, je leert!

Eet de maaltijd samen met andere Zutphenaren op het tijdelijk gecreëerde terras!

Neem vrij op 1 juli en zet Heri Heri op het menu! Kom je op de Schupstoel (bij de H&M) een portie eten?

De maaltijden worden van 17.00 tot 19.00 uur op de Schupstoel (v(Zaadmarkt 121) uitgedeeld. Ze zijn gratis, maar OP = OP, kom dus op tijd!

DEEL OP SOCIAL MEDIA!

bottom of page