top of page

za 04 mei

|

Buurthuis 't Nut

Theater Na De Dam: Wanneer jouw geschiedenis die van mij wordt

Als de oorlog is opgeslagen op in een land, in een systeem, op een plek, in je familie, in je lijf. Wanneer een trauma uit de oorlog wordt overgedragen aan de volgende generatie. En de generatie daarna. En de generatie dáárna. Wat gebeurt er dan?

Theater Na De Dam: Wanneer jouw geschiedenis die van mij wordt
Theater Na De Dam: Wanneer jouw geschiedenis die van mij wordt

DATUM & LOCATIE

04 mei 2024, 21:00 – 05 mei 2024, 17:30

Buurthuis 't Nut , Breegraven 1, 7231 JA Warnsveld, Nederland

INFORMATIE

Wanneer jouw geschiedenis die van mij wordt

Als de oorlog is opgeslagen op in een land, in een systeem, op een plek, in je familie, in je lijf.

Wanneer een trauma uit de oorlog wordt overgedragen aan de volgende generatie. En de generatie daarna. En de generatie dáárna.

Wat gebeurt er dan?

De voorstelling

Wanneer jouw geschiedenis van mij wordt is een voorstelling die gaat over de wijze waarop trauma’s uit de oorlog door kunnen werken in het heden. Alsof het herinneringen van een ander zijn die op de één of andere manier bij de volgende generatie terechtkomen. De voorstelling gaat over hoe trauma levens beïnvloed, keuzes in de weg kan staan, maar vooral over dat het heling nodig heeft.

Kunnen we het gewicht van het verleden verdelen als gemeenschap, zodat het lichter wordt?

Theater Na de Dam JONG

Deze voorstelling is gemaakt in het kader van Theater Na De Dam JONG. Acht jonge spelers van Woest Oost hebben zich samen met theatermaker Irene Kriek verdiept in de geschiedenis van hun stad ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Zij spraken ouderen en nabestaanden over hun herinneringen aan die tijd en reflecteerden samen op die geschiedenis en de herdenking daarvan. In de gesprekken vertelden de nabestaanden over hun eigen geschiedenis met transgenerationeel trauma. Deze verhalen waren de inspiratie voor deze voorstelling.

Theater Na de Dam Theater Na de Dam is een nationale traditie. Sinds 2010 spelen op 4 mei om 21.00 uur door het hele land artiesten, toneelspelers, jongeren en muzikanten voorstellingen die betrekking hebben op de Tweede Wereldoorlog of via die oorlog reflecteren op de wereld van vandaag. Dit onderzoek is de basis voor 40 locatievoorstellingen die op 4 en 5 mei door heel Nederland worden gespeeld.

De voorstelling speelt op:

4 mei  om 21:00 uur

5 mei om 13:00 uur  en 16:00 uur

De voorstelling is geschikt vanaf 12 jaar.

Locatie: Buurthuis ’t Nut, Breegraven 1, Warnsveld

We vragen iedereen om een bijzondere foto mee te nemen van hun vader, moeder, ouders of voorouders. Deze gebruiken we in de voorstelling, maar beschadigen we uiteraard niet. Na de voorstelling kan ieder zijn eigen foto weer ongeschonden, hopelijk met een extra betekenis, mee terug nemen.

Let op: Een drankje voor en na de voorstelling wordt verzorgd door Buurthuis 't Nut en kunnen alleen contant worden betaald! Zorg dus dat je wat contant geld op zak hebt! 

Tickets €7,50

Tickets koop je op: www.woestoost.nl

Er is geen verkoop aan de deur.

Concept, tekst en regie: Irene Kriek

Spel: Steffan Hutorowicz, Benjamin Koelen, Elke Martens, Fieke Post, Jonathan van Rijsoort, Mirna van der Sluis, Lieve Wesselink, Ivon Wilbrink

Productie: Aimee Zadelhof

Communicatie: Katrijn Lont

Zakelijke Leiding: Eva Agterberg

Met speciale dank aan onze vertellers: Frits Gies, Sonja Oesterman, Suzan Lutke, Kathenka Woudenberg en Annemiek van der Velden

Met dank aan: Hella Odee, Pierre Visser, de vrijwilligers van ’t Nut, Jantien Fick, Elsbeth Hoefkens en Jeroen van Terheijden.

Mogelijk gemaakt door: Theater na de Dam JONG, Gemeente Zutphen, Buurthuis ‘t Nut

TICKETS

 • 4 mei | 21.00 uur

  Met dit ticket heb je op toegang tot de voorstelling van 4 mei om 21.00 uur. Wanneer jouw geschiedenis die van mij wordt gespeeld door Woest Oost in het kader van Theater Na De Dam.

  € 7,50
  +€ 0,19 servicekosten
  Uitverkocht
 • 5 mei | 13.00 uur

  Met dit ticket heb je op toegang tot de voorstelling van 5 mei om 13.00 uur. Wanneer jouw geschiedenis die van mij wordt gespeeld door Woest Oost in het kader van Theater Na De Dam.

  € 7,50
  +€ 0,19 servicekosten
  Uitverkocht
 • 5 mei | 16.00 uur

  Met dit ticket heb je op toegang tot de voorstelling van 5 mei om 16.00 uur. Wanneer jouw geschiedenis die van mij wordt gespeeld door Woest Oost in het kader van Theater Na De Dam.

  € 7,50
  +€ 0,19 servicekosten
  Uitverkocht

Dit evenement is uitverkocht

DEEL OP SOCIAL MEDIA!

bottom of page