top of page

vr 19 jan

|

Repetitieruimte Woest Oost

WERKPLAATS - Maakweekend

Bij de Werkplaats van Woest Oost maak je kennis met verschillende disciplines uit het theatervak. Samen met professionele makers ga je twee dagen lang werken aan een tof eindproduct. Aan het einde van het weekend presenteer je met je groep jullie eindproduct aan de andere groepen. 

WERKPLAATS - Maakweekend
WERKPLAATS - Maakweekend

DATUM & LOCATIE

19 jan 2024, 19:00 – 20 jan 2024, 17:00

Repetitieruimte Woest Oost, Oudewand 31, 7201 LJ Zutphen, Nederland

INFORMATIE

Bij De Werkplaats van Woest Oost maak je kennis met verschillende disciplines uit het theatervak. Samen met professionele makers ga je twee dagen lang werken aan een tof eindproduct. Aan het einde van het weekend presenteer je met je groep jullie eindproduct aan de andere groepen.

 

Wanneer: 

vrijdag 19 januari 19.00 - 22.00 uur & zaterdag 20 januari 10.00 - 17.00 uur

Waar: 

Repetieruimte Woest Oost, Oudewand 31, Zutphen 

Voor wie: 

Iedereen van 12 t/m 25 jaar 

Wat kost het?: 

Een ticket voor de Werkplaats kost €50,-.

Aansluitend vieren we, los van de Werkplaats, het 5-jarig Jubileumfeest van Woest Oost waar alle (oud)spelers en werkplaats-deelnemers voor zijn uitgenodigd! LET OP! Hiervoor moet je je aanmelden! 

Je kunt tijdens deze Werkplaats mee doen aan één van de volgende workshops:

 • Fysiek theater door Jantien Fick:

Tijdens deze werkplaats gaan we aan de slag met fysiek spel. We onderzoeken al spelend door middel van speltechnieken uit de mime, dans en vechtkunst. Hierbij werken we aan grote fysiek uitdagende scènes, met o.a. vechttechnieken en plaatsen we deze tegenover klein en intiem spel. Hoe kunnen deze kwaliteiten elkaar versterken? Hoe reageren we zacht op iemand die ons hard benaderd en andersom? En hoe spelen we met (de verwachting van) het publiek?

Je gaat onderzoeken hoe je door de manier waarop je op het podium staat en beweegt een verhaal kan 'vertellen". Door verschillende oefeningen heen krijg je handvaten om een eigen scène te maken.

Jantien Fick is danser, performer en theatermaker. Sinds haar studies aan de dansacademie en theaterschool werkt ze in het theater, het uitgaanscircuit en als docent in Nederland en Duitsland. Als maker was zij werkzaam bij o.a. DOX Utrecht, Bühnenkunstschüle Academy, De Parade en Theater Na de Dam. Ook ontwikkelde ze solowerk bij HAU in Berlijn en werkte ze als performer bij verschillende groepen in Nederland en Duitsland. In haar werkt onderzoekt ze de potentie en het archief van het lichaam waarbij ze een fysieke ervaring oproept bij het publiek. Haar voorstellingen bevinden zich op het snijvlak van dans, performance en comedy.

 • Komedie spelen door Remco Melles:

Bij deze werkplaats duiken we in het komediespel en werken toe naar een korte presentatie.

We onderzoeken verschillende stijlen, zoals absurdisme, sketches en slapstick en zelfs de precisie en timing van een goed geplaatste grap.

Waar ligt jóuw stijl en jouw gevoel voor humor en … wat is het verschil tussen  leuk dóen en leuk zíjn?

Remco Melles studeerde in 1988 af als docent drama aan de Toneelacademie Maastricht. Daarna was hij jarenlang acteur op veel verschillende plekken, waaronder acht jaar vast bij Toneelgroep Oostpool in Arnhem. Hij geeft toneelcursussen aan zowel volwassenen als jongere mensen. Komend seizoen is hij ook te zien met een voorstelling van Noël Fischer van HNTJong voor de allerjongsten. Verder te zien als verteller met enkele musici van het Concertgebouworkest en voor de liefhebber, bij Flikken Maastricht als lijkschouwer (want “Iemand moet het doen.” aldus Remco). Remco vindt het belangrijk om te werken in een veilige omgeving, vanuit spelplezier, zonder oordeel en met grote nieuwsgierigheid naar “hoe het ook nog kan” .

 • Regie & Set Design door Jip Vuik & Mieke Wolters

Bij de workshop Regie & Set design leggen we de basis voor theatermaken met anderen. Hoe verander je een idee in een scene? Hoe geef je anderen opdrachten? Wanneer wordt iets op de vloer spannend en theatraal?

Samen met Jip Vuik (theaterregisseur) en Mieke Wolters (scenograaf) ga je aan de slag met de beginselen van het theatermaken. Je krijgt opdrachten om vanuit te maken en gebruikt ook je eigen interesse/onderwerp. In twee dagen creëren we allemaal een zelfgemaakte scene die anderen spelen.

Jip Vuik (1992) is regisseur bij hiphop-theatercollectief DIEHELEDING, met wie hij de voorstelling in de klas Fokking Awkward van Theater Utrecht en DOX in 2020 maakte. Voor de zomer van 2021 maakt hij met DIEHELEDING in coproductie met Theater Utrecht en DOX de locatievoorstelling Dashboard. In 2015 studeerde hij af aan de Toneelacademie Maastricht als theaterregisseur. Hij maakte meerdere voorstellingen bij o.a. Frascati Producties, OTtheater en productiehuis Rotterdam. Naast zijn werk als theaterregisseur is Jip docent aan ArtEZ, de academie voor theater en dans in Arnhem, en is hij werkzaam als coach, schrijver en dramaturg.

Mieke Wolters (1977) is scenograaf van beroep. Als scenograaf werkte zij bij diverse gezelschappen en kunstacademies. Haar werk begint met heel goed leren kijken. Wat zie je, wat gebeurt er met de tijd, de ruimte, het beeld, met ons, de ander, de omgeving? Welke betekenissen herkennen we in het beeld? Herkennen we iets van onszelf of juist iets van die rare vriend of onbekende wereld? Is het de realiteit of is het abstract?  Er zit een eerlijkheid in het theater die het dagelijks leven soms mist, dat wat gemaakt wordt, mag er in al zijn wezen zijn. We spelen en maken samen in de betekenis van deze ruimte. Scenografie houdt zich bezig met het vergroten van deze ervaring. Mieke is afgestudeerd aan de HKU afdeling theatervormgeving(2004)en houdt van houthakken.

 • Schrijven van een script & Acteren voor de camera door Katrijn Lont & Mans van de Berg (UITVERKOCHT)

Op vrijdagavond beginnen we met het schrijven van dialogen en leer je meer over het schrijven van een scenario. Wat maakt nou een goede dialoog, hoe schrijf je voor film, wat is de opmaak en wat voor regie aanwijzingen zet je daarin? Met elkaar bedenken we een aantal scenes en schrijven deze uit in echte filmscenario’s.

Op zaterdag gaan we deze scenes verfilmen op een ‘filmset’ met licht en geluid. We kijken de beelden terug. Klopte het met hoe je het in je hoofd had toen je het schreef? Wat is nu eigenlijk het verschil tussen acteren voor theater of voor de camera. Samen kijken we hoe het nog mooier en beter kan, want net als in het echt heb je natuurlijk bijna nooit een ‘one-taker’ en zien we de magie van film ontstaan wanneer we de scenes in verschillende shots achter elkaar zetten. Aan het einde van de workshop hebben we een aantal prachtige scenes die we kunnen laten zien aan de anderen.

Mans van den Berg (1978) is scenarioschrijver en regisseur. Hij heeft onder andere de speelfilms De IJslandbende en Berend Botje gemaakt. En is op dit moment bezig met een nieuw scenario. Muziek en audiodesign is erg belangrijk voor Mans en dit hoor en voel je ook vaak terug in zijn werk. Voor zijn films ontving Mans verschillende prijzen en nominaties.

Katrijn Lont (1978) studeerde af aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht op scenario & regie. Ze specialiseerde zich in het regisseren van jongeren en casting voor speelfilms en series. Na een lange tijd in Portugal gewoond te hebben is ze nu weer terug in Nederland als tekstschrijver en werkzaam in de PR & Marketing (ook voor Woest Oost!)

.

Tijdens de gekozen workshop leer je meer over een interessant combinatie van een discipline uit het theatervak. Iedere workshop wordt gegeven door één of meer professionele makers. Als er nog geen naam staat bij de workshop, dan wordt deze binnenkort ingevuld. 

Het is heel waardevol om deel te nemen aan De Werkplaats; je leert snel heel veel, het is superleuk, je leert de andere spelers van Woest Oost kennen en je maakt door de ervaring die je opdoet ook meer kans om deel te nemen aan de producties van Woest Oost.

Als je een ticket koopt is het belangrijk dat je zowel vrijdagavond als zaterdag aanwezig bent. Je doet mee aan de workshop waarvoor jij een ticket hebt gekocht. Voor iedere workshop is een beperkt aantal plekken beschikbaar, dus zorg dat je er snel bij bent!

TICKETS

 • Fysiek Theater

  € 50,00
  +€ 1,25 servicekosten
  Verkoop geëindigd op
 • Regie & Set Design

  € 50,00
  +€ 1,25 servicekosten
  Verkoop geëindigd op
 • Acteren voor de camera

  € 50,00
  +€ 1,25 servicekosten
  Uitverkocht
 • Komedie spelen

  € 50,00
  +€ 1,25 servicekosten
  Verkoop geëindigd op

Totaal

€ 0,00

DEEL OP SOCIAL MEDIA!

bottom of page