Sinds 2018 maakt WOEST OOST ieder jaar een eigen theaterproductie en een theater na de Dam. Hieronder vertellen we je meer over de vorostellingen die we de afgelopen jaren hebben gemaakt. 

Benieuwd welke voorstellingen binnenkort te zien zijn? Ga naar de AGENDA.

ONZE PRODUCTIES

IN FOTO EN VIDEO
YOU ALWAYS HURT THE ONE YOU LOVE // 2021

In juni 2021 speelden we de langverwachtte energieke, fysieke en muzikale voorstelling "You always hurt the one you love". In de Theetuin in Vierakker konden we op 1,5 meter afstand een beperkt publiek ontvangen. We speelden 6 uitverkochte vrije voorstellingen en ook ontvingen we een aantal schoolklassen.

Over You always hurt the one you love
Jonge acteurs kruipen in de rol van worstelende ouders. Ze laten op humoristisch en schrijnende wijze verschillende momenten uit de relatie zien, de liefde maar ook de worsteling, ruzies, de crisis en het einde van de relatie. De voorstelling is gebaseerd op de theaterklassieker Scenes uit een Huwelijk van Ingmar Bergman. In You alsways hurt the one you love spelen we de voorstelling in omgekeerde volgorde. We beginnen bij de crisis en eindigen bij het begin van de liefde.


Terwijl de jonge acteurs de liefdesgeschiedenis van de ouders onderzoeken, gaan ze ook met elkaar en het publiek in gesprek. Acteurs vertellen persoonlijke anekdotes en stellen het publiek op kantelpunten de vraag: ‘wat is beter, stoppen of doorgaan?’

 

You always hurt the one you love is niet alleen een voorstelling over scheiden, maar vooral over de liefde zelf. Hoe spannend en aantrekkelijk het is om eraan te beginnen.


Foto’s: ©Agnes Boojink

ONBEKEND EN (ON)BEMIND // 2021

Vanuit het landelijke Theater Na de Dam maakte Woest Oost dit jaar, in samenwerking met de Muzehof, een drieluik gebaseerd op de geschiedenis van de Sinti en Roma gemeenschap in Zutphen. Het publiek kreeg eerst een beeldende muzikale video opgestuurd om thuis te bekijken. Daarna speelden twee spelers een scene aan de voordeur en de voorstelling werd afgesloten met een gespreks-geschenk bij het publiek thuis aan de deur om samen verder in gesprek te gaan over de thematiek van de voorstelling.

 

 

Op 16 mei 1944 vond in Zutphen een razzia plaats die alle Sinti en Roma oppakte om deze vervolgens naar kamp
Westerbork te deporteren. Het was niet de Duitse- maar de Nederlandse politie die deze mensen arresteerden.
Zoni Weisz overleefde op bijzondere wijze deze Razzia. Jongeren uit Zutphen reflecteren op zijn verhaal en ervaringen. 
Onder leiding van theatermakers Irene Kriek en Jantien Fick maken deze jongeren de voorstelling: ‘Onbekend en (on)bemind’ 
Hoe komt het dat wij zo weinig van deze geschiedenis weten?


Wat betekent het om ‘anders’ te zijn en waarom zijn mensen zo bang voor mensen die anders leven dan zijzelf? 

Negen jongeren uit Zutphen gingen op zoek naar antwoorden, de geschiedenis van hun stad en naar hoe wij willen omgaan met het onbekende. 


Wat kunnen wij leren van deze verhalen opdat dit nooit meer zal gebeuren?

HET KWAM VIA DE ACHTERTUIN // 2020

Het kwam via de achtertuin is een luistervoorstelling over de bevrijding van Zutphen die meer dan een week in beslag nam. Een einde, op zoek naar een nieuw begin in één van de meest gehavende steden na de oorlog. Deze oorlogsjaren staan gegrift in de herinnering van onze vertellers en er gaat geen dag voorbij dat ze er niet aan denken. Wat betekent vrijheid? Hoe kan je je vrij voelen in een situatie die niet vrij is?

Theatermakers Jantien Fick en Irene Kriek duiken in de geschiedenis van Zutphen ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Hun onderzoek vormt de basis voor de luistervoorstelling Het kwam via de achtertuin.

De voorstelling beluister je hieronder.