top of page

Sinds 2018 maakt WOEST OOST ieder jaar een eigen theaterproductie en een theater na de Dam. Hieronder vertellen we je meer over de vorostellingen die we de afgelopen jaren hebben gemaakt. 

Benieuwd welke voorstellingen binnenkort te zien zijn? Ga naar de AGENDA.

ONZE PRODUCTIES

IN FOTO EN VIDEO

DRIE ZUSTERS // 2022

Naar Tsjechov

Tegen de achtergrond van het Gelderse platteland moeten drie zusters na het overlijden van hun vader de ouderlijke boerderij overeind houden terwijl om hen heen de wereld op drift raakt.

Ieder voor zich proberen ze te ontkomen aan de verstikkende atmosfeer die hen in haar greep houdt.

Ze raken meer en meer verstrikt in knellende familiebanden, maatschappelijke onrust en oude plattelandstradities die plaats moeten maken voor de roep naar het nieuwe.

 

Een verlammend dilemma dat uiteindelijk een tikkende tijdbom onder hun bestaan blijkt.

Een boerendrama met het snoeimes op tafel.

We speelden in oktober 2022 zeven vrije voorstelliingen en vier volle schoolvoorstelling. 

Concept tekst en regie: Irene Kriek en Jeroen Kriek

Spel: Karlijn Boersma, Linde Boissevain, Fenna Dewever, Dorian van Dijk, Dora van Driel, Lean Faria, Rosa de Haan, Hidde Hamming, Luna Heezen, Sam van de Locht, Bas Offerhaus, Rosan Pardijs, Maartje Rijsman, Cato Reisiger, Lot Souverijn, Fay van Terheijden, Lara Vroomen, Elisa Wiechers

Muzikale begeleiding: Paul Mourus

Foto's: ©Al Hajem

KETI KOTI // 2022

Tijdens Keti Koti wordt de afschaffing van de slavernij in Nederland herdacht. Het bevrijdingsfeest wordt ieder jaar op 1 juli gehouden. Op die dag in 1863 werd namelijk de Emancipatiewet aangenomen en daarmee werd slavernij in Suriname en de Nederlandse Antillen afgeschaft. 

 

Daarmee was Nederland één van de laatste Europese landen die de slavernij en slavenhandel definitief afschaften. De vrijheid was voor veel voormalige slaven echter relatief.

 

De naam Ketikoti (ook wel geschreven als Keti-koti of Keti Koti) is afkomstig uit de Surinaamse taal Sranantongo. Letterlijk betekent het ‘Ketenen Gebroken’

 

Woest Oost heeft de organisatie van Keti Koti op zich genomen sinds 2021. Onze Artistiek leider zit in het landelij kernteam van Theater voor Keti Koti. Omdat Woest Oost vaak in Juni voorstellingen speelt heeft zij zich verdiept in de dialoogtafel. Dit is een andere manier om mensen te verbinden en om in dialoog te gaan dan een voorstelling maar past geheel binnen het actieve inclusieve beleid. 

In 2022 organiseerde WOEST OOST Keti Koti voor 20 bijzondere gasten in de tuin van Dat Bolwerck. Het was een geweldige avond waarin geluisterd werd naar het persspectief van de ander en het bewustzijn rondom ons gedeelde verleden werd vergroot. 

NASI SUDAH MENJADI BUBUR // 2022

Op woensdag 4 mei en op donderdag 5 mei 2022 presenteerde Woest Oost i.s.m Theater Na de Dam de voorstelling Nasi sudah menjadi bubur. De voorstelling is gemaakt vanuit gesprekken die jonge spelers met Indische ouderen voerden over de Tweede Wereldoorlog in Nederlands-Indië en de overgang naar de gewelddadige onafhankelijkheidsstrijd die daarop volgde.

 

Nasi sudah menjadi bubur begon met een klein Indonesisch maal. De geur bracht ons terug naar onze oudste herinneringen…

Woest Oost speelde de voorstelling meerdere malen in Dat Bolwerck en bij Wijkcentrum Waterkracht. De voorstellingen waren bijzonder momenten, een verstilde ontmoeting tussen jong en oud. 

Spelers Nasi sudah menjadi bubur: Papillon Boddeke, Dora van Driel, Rosa de Haan, Sam van de Locht, Simon Nagtegaal, Rosan Pardijs, Cato Reisiger, Yosan Welday

Regie: Irene Kriek

Foto's: ©Eva Agterberg