top of page

Onze artistiek leider Irene Kriek genomineerd voor een Gelderse Bokaal!

Het Prins Bernhard Cultuurfonds heeft haar samen met 2 anderen geselecteerd en op 6 december wordt de bokaal uitgereikt.


De Gelderse Bokaal wordt elk oneven jaar toegekend aan iemand die zich bijzonder heeft ingezet vo


or cultuur of natuur in Gelderland. Naast de speciaal voor de winnaar ontworpen Gelderse Bokaal, bestaat de prijs uit een geldbedrag van 5.000 euro voor een project op het werkterrein van het Cultuurfonds. Dit jaar is de prijswinnaar gezocht tussen mensen die zich op een bijzondere wijze hebben onderscheiden als theatermaker. De twee genomineerden die de hoofdprijs niet krijgen, ontvangen ieder 2.500 euro onder dezelfde voorwaarden. De bokaal wordt ieder jaar ontworpen door een Gelderse kunstenaar.


Irene Kriek uit Zutphen maakt meer dan twintig jaar voorstellingen – voor onder andere toneelgroep Amsterdam en The Young Ones in Zwolle –, een aantal jaren in Nieuw Zeeland en vanaf 2018 met haar eigen theaterstichting Woest Oost uit Zutphen. Ze maakte eerst theater met kinderen en later vooral gericht op jongeren. Ook betrekt ze in haar voorstellingen regelmatig nieuwkomers.


Theatergroep Woest Oost is ‘een broeikas voor het meest zinderende theatertalent van het oosten’. De jury ziet Irene als een belangrijke maker die jongeren een stem geeft waar zij niet altijd gehoord worden.


Lees hier het hele artikel hier.


5 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page