top of page

WIJ ZOEKEN 

ONVERTELDE VERHALEN UIT DE TWEEDE WERELDOORLOG

Theatergroep Woest Oost maakt voor 4 en 5 mei een nieuwe voorstelling in samenwerking met Theater Na de Dam Jong. Voor deze voorstelling zijn we op zoek naar ongedeelde verhalen.

 

We zoeken mensen die uit eigen ervaring kunnen vertellen hoe oorlogstrauma’s doorwerken in families. Bijvoorbeeld een verhaal van een Nederlandse vrouw die met een Duitse soldaat trouwde, verhalen van NSB-kinderen of verhalen die het licht niet mochten zien en lang of zelfs altijd geheim zijn gebleven. Het liefst spreken we vertellers die zelf de oorlog hebben meegemaakt en nog in staat zijn dit verhaal te vertellen, anders spreken we graag met hun kinderen of andere familieleden.

 

Theatergroep Woest Oost maakt vanuit de verzamelde verhalen en gesprekken een theatervoorstelling met jonge spelers die op 4 en 5 mei 2024 in Zutphen/Warnsveld voor publiek gespeeld worden.

Heb je of ken je iemand met een bijzonder verhaal, neem dan contact op met artistiek leider Irene Kriek. Mail naar irene@woestoost.nl of bel 0625288255. Vermeld in de mail in ieder geval naam en telefoonnummer zodat wij contact kunnen op nemen.

Theater Na de Dam
Theater Na de Dam is een nationale traditie. Sinds 2010 spelen op 4 mei om 21.00 uur door het hele land artiesten, toneelspelers, jongeren en muzikanten voorstellingen die betrekking hebben op de Tweede Wereldoorlog of via die oorlog reflecteren op de wereld van vandaag.

 

Jongerenprojecten

De jongerenprojecten zijn een wezenlijk onderdeel van Theater Na de Dam. Jongeren verdiepen zich samen met theatermakers in de geschiedenis van hun stad ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Ze spreken ouderen of nabestaanden over hun herinneringen aan die tijd en reflecteren op die geschiedenis en de herdenking daarvan. Dit onderzoek is de basis voor 40 locatievoorstellingen die op 4 en 5 mei door heel Nederland worden gespeeld. 

 

Woest Oost - Warnsveld_-72-LR.jpg
bottom of page