top of page

zo 30 jun

|

Zutphen

THEATER VOOR KETI KOTI - Antraciet

Antraciet is een interactief theaterstuk dat ons meeneemt in de schaarste aan kennis over deze belangrijke herdenkingsdag: Keti Koti.

THEATER VOOR KETI KOTI - Antraciet
THEATER VOOR KETI KOTI - Antraciet

DATUM & LOCATIE

30 jun 2024, 19:00 – 01 jul 2024, 20:00

Zutphen, Ruys de Beerenbrouckstraat 106, 7204 MN Zutphen, Nederland

INFORMATIE

Antraciet; een dialoog over Keti Koti

De voorstelling

Antraciet is een interactief theaterstuk dat ons meeneemt in de schaarste aan kennis over deze belangrijke herdenkingsdag: Keti Koti. Tijdens deze voorstelling gaan de jonge spelers op boeiende wijze de confrontatie aan met verschillende perspectieven op Keti Koti, gebaseerd op gender, kleur en leeftijd, terwijl er op het podium Surinaamse Heri Heri gekookt wordt.

De kracht van Antraciet ligt in de open en eerlijke dialogen tussen de spelers. Ze tonen kwetsbaarheid en durven hun persoonlijke ervaring en meningen over Keti Koti te delen. De voorstelling graaft dieper in de vraag wat Keti Koti voor verschillende mensen betekent en biedt een unieke kans om samen te leren over Keti Koti en de impact van kolonialisme.

Het is een uitnodiging om gezamenlijk, via onze menselijkheid en empathie, begrip te krijgen voor het gedeelde erfgoed en geschiedenis.

Theater voor Keti Koti

De voorstelling Antraciet wordt mogelijk gemaakt door de stichting Theater Voor Keti Koti. Deze stichting wil met voorstellingen en artistieke programma’s bewustwording creëren over ons slavernijverleden en zo de betekenis van de landelijke herdenking verdiepen en de bekendheid vergroten. Door heel Nederland worden op verschillende podia verhalen van theatermakers verteld die reflecteren op die geschiedenis en de weerslag daarvan in onze samenleving van vandaag. Er is ruimte voor nieuwe verhalen en theatraal onderzoek, historisch materiaal en het optekenen van de orale geschiedenis. We willen zoveel mogelijk mensen, door heel het land, bij Theater voor Keti Koti betrekken.

De voorstelling speelt op:

30 juni om 19.00 en 21.30 uur

1 juli om 18.00 en 20.15 uur

Inloop 15 minuten voor aanvang van de voorstelling.

De voorstelling is geschikt vanaf 15 jaar

Tickets: €7,50

Tickets koop je op deze pagina.

Er is geen verkoop aan de deur.

Locatie: Wijkcentrum Waterkracht, Ruys de Beerenbrouckstraat 106, Zutphen

Heri Heri maaltijd

Tijdens de voorstellingen op 30 juni eet het publiek terwijl de voorstelling speelt een Heri Heri maaltijd.

Tijdens de voorstellingen op 1 juli wordt de maaltijd niet tijdens de voorstelling gegeten, maar is er de mogelijkheid om voor of na de voorstelling aan te sluiten aan de grote tafels bij Free Heri Heri for All, ook door Woest Oost georganiseerd. Free Heri Heri begint om 17.30 uur en eindigt om 20.00 uur, meer informatie vind je hier.

Keti Koti Herdenking

Op 30 juni organiseert Woest Oost in samenwerking met gemeente Zutphen de openbare Keti Koti herdenking. De start om 20.00 uur. De voorstellingen op 30 juni zijn zo gepland dat je aansluitend of voorafgaand aan de voorstelling de herdenking kunt bezoeken. Meer informatie vind je hier

"Vragen die je niet durft te stellen"

Voor de Herdenking Keti Koti verzamelen wij zoveel mogelijk ”vragen die je niet durft te stellen” in het thema van Keti Koti. Bijvoorbeeld over het Voor de Herdenking Keti Koti verzamelen wij zoveel mogelijk ”vragen die je niet durft te stellen” in het thema van Keti Koti. Bijvoorbeeld over het slavernijverleden, verschil in huidskleur, gebruiken of anders.

Met jouw vraag draag je iets waardevols bij aan het programma van de avond - wat de insteek van jouw vraag ook is. De vragen zullen - volledig anoniem - een plek krijgen. 

Als je een vraag met ons wil delen, dan kun je deze bij het kopen van een ticket achterlaten of hier klikken en invullen!

Concept, tekst en regie: Pompadó Z.R. Martina

Regie assistent: Ella Albers

Spel: Ahmad Al-Marei, Caitlin Maurer, Cynthia Koopmans, Mandy Nijhof, Tosca van der Weide, Ivon Wilbrink, Naomi Zegelaar.

Productie: Fay van Terheijden

Productie assistent: Rosan Pardijs

Communicatie: Katrijn Lont

Zakelijke Leiding: Eva Agterberg

Mogelijk gemaakt door: Theater voor Keti Koti, Gemeente Zutphen, Wijkcentrum Waterkracht

TICKETS

 • 30 juni | 19.00 uur

  Met dit ticket heb je op toegang tot de voorstelling van 30 juni om 19.00 uur. Antraciet wordt gespeeld door Woest Oost in het kader van Theater Voor Keti Koti.

  € 7,50
  +€ 0,19 servicekosten
 • 30 juni | 21.30 uur

  Met dit ticket heb je op toegang tot de voorstelling van 30 juni om 21.30 uur. Antraciet wordt gespeeld door Woest Oost in het kader van Theater Voor Keti Koti.

  € 7,50
  +€ 0,19 servicekosten
 • 1 juli | 20.15 uur

  Met dit ticket heb je op toegang tot de voorstelling van 1 juli om 20.15 uur. Antraciet wordt gespeeld door Woest Oost in het kader van Theater Voor Keti Koti.

  € 7,50
  +€ 0,19 servicekosten

Totaal

€ 0,00

DEEL OP SOCIAL MEDIA!

bottom of page