top of page

zo 12 nov

|

Hanzehof Theater, Coehoornsingel 1, Zutphen

Alnaazahin, ZUTPHEN

Deze kleurrijke voorstelling zet het verhaal van Zilan op een indringende en humoristische wijze tegen het licht van het heden. Wat speelt er, wat gebeurd er in het niemandsland tussen thuis en thuiskomen. Alnaazihin speelt in verschillende theaters in Nederland!

Tickets zijn niet te koop
Andere evenementen bekijken
Alnaazahin, ZUTPHEN
Alnaazahin, ZUTPHEN

DATUM & LOCATIE

12 nov 15:30 – 17:10

Hanzehof Theater, Coehoornsingel 1, Zutphen

INFORMATIE

Tickets voor de voorstelling Alnaazahin op 12 november in de Hanzehof in Zutphen zijn binnenkort te koop via de website van de Hanzehof: www.hanzehof.nl

Tickets kosten €22,50. Het ticket is inclusief garderobe, een drankje en speciale hapjes na de voorstelling.   

Over de voorstelling

Alnaazihin is een voorstelling over totale ontheemding en jezelf weer terugvinden. 

Alnaazihin vertelt het verhaal van Zilan, een Koerdisch-Syrische kunstenares. Ze groeit op in een traditioneel gezin in Aleppo. Daar probeert ze zich los te maken van haar ouders en de culturele verplichtingen die van haar verwacht worden. Door de bewuste keuze om afstand te nemen van haar ouders, creëert ze de mogelijkheid om haar eigen leven vorm te geven.

Dan breekt de oorlog uit in Syrië en vlucht ze met haar geliefde Najib via Istanbul en Libië naar Nederland. Zilan en Najib nemen mee wat voor de ander het meest dierbaar is. Zilan neemt de gedichten van Najib mee en hij pakt één van de schilderijen van Zilan in.

Deze kleurrijke voorstelling zet het verhaal van Zilan op een indringende en humoristische wijze tegen het licht van het heden. Wat speelt er, wat gebeurd er in het niemandsland tussen thuis en thuiskomen. 

Dit waargebeurde verhaal waarin we de reis van Zilan en haar schilderij volgen wordt dansend, spelend en vol muziek weergegeven. Een hartverscheurend verhaal over totale ontheemding en jezelf weer terugvinden.

Na de voorstelling ga je als publiek samen met de spelers aan tafel om te genieten van Syrische hapjes en een drankje. Dit is inbegrepen bij het ticket. 

Alnaazahin is een remake van de succesvolle voorstelling De Overlevende (2022). Heb je die voorstelling al gezien, opnieuw komen kijken is 100% de moeite waard!

Concept, tekst en regie: Irene Kriek / Choreografie: Sassan Saghar Yaghmai / Spel: Decorbeeld en schilderingen: Nouran Breem / Muziek: Rojin Hasan 

Woest Oost speelt de voorstelling Alnaazihin in verschillende theaters in Nederland: 

vrijdag 10 november 20:15 uur > Hanzehof Theater in Zutphen > koop tickets

zaterdag 11 november 20:15 uur > Hanzehof Theater in Zutphen > koop tickets

zondag 12 november 15:30 uur > Hanzehof Theater in Zutphen > koop tickets

donderdag 16 november 20:15 uur > Schouwburg Lochem > koop tickets

vrijdag 17 november 20:15 uur > Kunstlinie Almere > koop tickets (binnenkort beschikbaar)

DEEL OP SOCIAL MEDIA!

bottom of page